Συστατικά
- Για τη βάση
- 2 πακέτα μπισκότα oreo
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- Για τη γέμιση
- 340 γραμ. τυρί κρέμα
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. αλάτι
- Για το στόλισμα
- σαντιγύ
- φράουλες Alterra
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 15 λεπτά. Χτυπάμε τα μπισκότα Oreo σε ένα μίξερ με το βούτυρο και την άχνη. Αναδεύουμε το μείγμα σε μία φόρμα για τούρτα και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα υλικά για τη γέμιση στο μίξερ μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη και την αφήνουμε επίσης στο ψυγείο. Αφήνουμε τις φράουλες Alterra σε ένα μπολ να ξεπαγώσουν μέχρι το σερβίρισμα. Για το σερβίρισμα, χρησιμοποιούμε ένα κουπ-πατ σε στρογγυλό σχήμα για να κόψουμε το μείγμα του μπισκότου. Με ένα κουτάλι απλώνουμε από πάνω την κρέμα και έπειτα τη σαντιγί. Αναστρέφοντας το κουτάλι, τοποθετούμε ανάποδα πάνω από τη σαντιγί τη φράουλα Alterra και πασπαλίζουμε με άχνη!
Πίσω