Συστατικά
- 375 γραμ. αλεύρι
- 22 γραμ. μπέικιν πάουντερ
- 4 γραμ. αλάτι
- 450 γραμ. βατόμουρα ΑΛΤΕΡΡΑ
- 180 γραμ. αυγά
- 230 γραμ. ζάχαρη
- 90 γραμ.βούτυρο, λιωμένο
- 350 γραμ. γάλα
- 10 γραμ.βανίλια εκχύλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη μπέικιν πάουντερ, τα μούρα της ALTERRA και το αλάτι. Σε ένα διαφορετικό μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας έναν αναδευτή. Συνδυάζουμε αυτό το μείγμα με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα δύο μείγματα να ενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμες για μάφινς που έχουν βουτυρωθεί και αλευρωθεί, γεμίζοντας μέχρι το 2/3 του ύψους της φόρμας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 15 - 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τις φόρμες και αφήνουμε να κρυώσουν.
Πίσω